Een officemanager houdt een bedrijf draaiend

Werk je graag als een spil van een bedrijf zodat je van alles kunt regelen voor andere mensen? Als je graag dingen organiseert is een baan als officemanager beslist wat voor jou. Een officemanager verricht tal van administratieve en organisatorische taken binnen een bedrijf en houdt daarmee alles goed rollend. Veel bedrijven hebben een officemanager in dienst zodat alles als een goed geoliede machine blijft lopen.

Volg eerst een gedegen opleiding

Om goed te kunnen functioneren als office manager is het zeker aan te raden een opleiding daarvoor te volgen. Voor de opleiding Officemanager kun je terecht bij Fabius opleidingen. De opleiding bestaat uit twee delen waarvoor je twee aparte diploma’s kunt behalen. In het eerste deel word je getraind voor administratief medewerker in het algemeen, in het tweede deel specialiseer je je verder als officemanager. De opleiding duurt in totaal 13 maanden en daarin krijg je 45 lessen van ieder 3 uur die je volgt in een klas op een locatie bij jou in de buurt. Daarnaast werk je thuis je opdrachten uit en bereid je je voor op de examens. Als je beide delen met succes afrondt krijg je 2 diploma’s waarmee je sterker staat op de arbeidsmarkt als je op zoek bent naar een baan.

Vereisten om de opleiding te doen

Voor het algemene deel van de opleiding is een speciale vooropleiding niet nodig. Voor het tweede deel wordt het niveau van het eerste vereist en tevens wordt er gevraagd om een bepaald niveau van het Engels en het Nederlands. In de vervolgopleiding Officemanager krijg je te maken met drie verschillende onderdelen. Dit zijn Organisatie & Planning, Leidinggeven en Zakelijk Nederlands. Voor alledrie de onderdelen leg je een apart examen af maar je krijgt er één algemeen diploma voor.

 

You may also enjoy...