Het vogeltje in de mijn

Het is een bekend verhaal in mijnstreken. In het verleden hadden mijnwerkers in een schacht altijd een vogeltje in een kooitje staan. Dat vogeltje was er uiteraard niet om de mijnwerkers gezelschap te houden, al konden ze het wel altijd horen zingen. Het vogeltje was geen verijdeld huisdier; het was heel hard aan het werk voor de veiligheid van de mijnwerkers. Het was namelijk tijd om alarm te slaan wanneer je het vogeltje niet meer hoorde zingen. Dan bleek het dood onderin zijn kooitje te liggen. Het vogeltje was overleden door het gas wat in mijngangen kon zitten. De mijnwerkers mochten niet worden blootgesteld aan dit mijngas. Het vogeltje was een soort alarminstallatie.

Een diervriendelijkere oplossing

Je snapt dat dit een oplossing was die op behoorlijk wat verzet stuitte door de jaren heen. Het was uiteraard erg wreed tegen dieren maar bovendien was het geen heel efficiënt systeem. De techniek vorderde en daarmee ging ook de veiligheid van de mijnwerkers vooruit. Het vogeltje werd vervangen door gasdetectors.  Met een gasdetector werd een mijnwerker gewaarschuwd als er schadelijk gas in de nabijheid was. Ook in andere beroepsgroepen wordt gewerkt in omgevingen waar schadelijk gas kan voorkomen.

Een leverancier in goede oplossingen

Wanneer jij wil gaan werken aan de veiligheid van je personeel kan je dus twee dingen doen; het eerste is; neem een kanarie. De tweede keuze is efficiënter; je kan G4s safety solutions inschakelen. Je weet in dat geval heel zeker dat jouw personeel geen gevaar loopt en dat gevaarlijke situaties in de kiem kunnen worden gesmoord. De apparatuur die je nodig hebt koop je via de vertegenwoordiger van G4s, of je bestelt het online. Vervolgens sluit je een contract af voor het onderhoud van de apparatuur waardoor jij zeker weet dat je personeel absoluut veilig kan werken. Een heel diervriendelijke oplossing.

You may also enjoy...