Hoe een BV oprichten?

Als u een BV wilt oprichten maar niet weet hoe dit moet en welke stappen u hiervoor moet ondernemen, lees dit artikel dan vooral verder door. Wij gaan verder in op de stappen die je moet ondernemen en tot slot bespreken we wat nou de voor- en nadelen van een BV oprichten zijn. Hoe een BV oprichten? De eerste stap die u moet nemen is het invullen van een online vragenlijst. Zo wordt de info over het bedrijf duidelijker en kan het hierop afgestemd worden. Hierna worden officiële documenten aangevraagd en zul je naar de notaris moeten om je te identificeren. Hier worden uiteindelijk ook de documenten getekend en is de oprichting van een BV rond gemaakt en daarbij ook het antwoord op ‘hoe een BV oprichten’?

Hoe een BV oprichten – De voordelen

Het antwoord op de vraag hoe een BV oprichten is beantwoord en u wilt hiermee voorzetten. Dan wilt u wel op de hoogte zijn wat nou de voordelen van een BV zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een Vennootschap onder firma of eenmanszaak. Het grootste voordeel van een BV is dat er met aandelen gewerkt wordt. Zo kunnen mensen aandelen kopen in jouw bedrijf en heb je kapitaal om door te groeien. Als je zeggenschap wilt blijven houden zul je hiervoor wel grootaandeelhouder moeten blijven. Dus nooit meer aandelen verkopen dan dat je zelf bezit.

Wat zijn de nadelen?

U heeft deze tekst over ‘hoe een BV oprichten’ gelezen en wilt stappen ondernemen. Het grootste nadeel van een BV is dat het hogere administratiekosten heeft dan u gewend bent. Omdat er meer verplichtingen zijn liggen daarom de kosten ook hoger. Dit geldt zowel voor de opstartkosten als de jaarlijkse vaste kosten die er zijn. Echter, haal je dit er wel uit op de wat langere termijn.

You may also enjoy...